Packing

Q.1. How many characters are there in the narrative? Name them.

Ans. There are three human and one animal characters in this narrative. These are:
i) Jerome- the author, George, Harris and Montmorency- the dog.

Q. 2. Why did the narrator (Jerome) volunteer to do the packing?

Ans. The narrator volunteered and presented himself to do the packing because he considered himself the best packer and he counted packing among the things which he could do better than anyone else.

Q.3. How did George and Harris react to this? Did Jerome like their reaction?

Ans. George and Harris, being very lethargic reacted to the author’s suggestion in a totally different way Instead of helping the author, both of them rested on the comfortable furniture and started smoking so as to enjoy the leisure time. Obviously, Jerome felt very uneasy and angry by this reaction because he never wished to pack by himself.

Q. 4. What was Jerome’s real intention when he offered to pack?

Ans. Jerome actually intended to supervise the job. He wished George and Harris to work under his instructions and thereby prove his superiority.

Q. 5. What did Harris say after the bag was shut and strapped? Why do you think he waited then to ask?

Ans. After the bag was shut and strapped by Jerome, Harris came up with an irritating comment whether, the author had packed the boots or not.
He waited then to ask as he was in a habit of irritating the other fellows by reminding of things at odd times.

Q. 6. What “horrible idea” occurred to Jerome a little later?

Ans. A horrible idea occurred to Jerome a little later. It was whether he had packed his toothbrush or not. This idea was “horrible” because the author’s toothbrush haunted him wherever he was travelling.

Q. 7.Why did Jerome have to reopen the packed bag?

Ans. Jerome had to reopen the packed bag so as to get his tobacco pouch out which he had packed.

Q. 8. What does Jerome say was Montmorency’s ambition in life? What do you think Montmorency did and why?

Ans. Montmorency’s ambition in life was to get in the way and be cursed at. To make somebody stumbled over him and curse him steadily for an hour was his greatest aim and ambition.
We think Montmorency was a total nuisance and he was having a natural quality of creating chaos and confusion.

Q. 9. Of the three, Jerome, George and Harris, who do you think is the best or worst packer? Support your answer with details from the text.

Ans. Among Jerome, George and Harris, we do not consider any of them to be a good packer. A packer should be cool minded, attentive and cautious while handling things to be packed. Moreover, none of the three men showed unity while packing and took interest in irritating the other fellow.
Some of the details from the text supporting our answer are:- Jerome opened the bag several times to put in various things.
Harris also started the packing with breaking cup and George also placed heavy things on delicate ones.

Q. 10. How did Montmorency ‘contribute’ to the packing?

Ans. Montmorency contributed to the packing by increasing disturbance in already disturbed packing. He put his leg in the jam, worried teaspoons and got into the hamper to kill lemons which he considered as rats.

Q. 11. Do you find this story funny? What are the humorous elements in it? (Pick out at least three; think about what happens, as well as how it is described)

Ans. Yes, the story is very funny. Various humorous elements are:-

i) The butter got stuck to Harris when they placed it on the chair.

ii) Montmorency put his leg in the jam and worried the teaspoons.
iii) He pretended the lemons to be rats and jumped into the hamper to kill three of them.
iv) Harris and Jerome placed a bath where George could tumble into, on getting out in the morning


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.